![](https://www.foodlof.be/wp-content/uploads/Schermafbeelding-2016-02-26-om-15.55.24-kopie-602x800.jpg)
Thaise garnalen
VOOR 4 PERSONEN: 1 grote paksoi, grof gesneden • zonnebloemolie • 300 g scampi, darmkanaal verwijderd, gepeld behalve de staartjes • 2 lookteentjes, geperst • 1 el geraspte gember • 2 tl sambal oelek • 60 ml ketjap manis • 2 el oestersaus • 60 ml kippenbouillon • gebakken sjalotten • koriander • rode peper, in ringetjes • noedels
ZO GEMAAKT: Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hou warm. Blancheer de paksoi 2 minuten in kokend gezouten water. Giet af en spoel onder koud water. Verhit wat arachideolie in de wok op hoog vuur. Roerbak de garnalen, knolook en gember tot ze bijna gaar zijn. Voeg de sambal, ketjap, oestersaus en paksoi toe, schep om en giet er de bouillon bij. Laat nog een minuut doorwarmen. Verdeel over de borden, bestrooi met sjalot, peper, koriander en serveer met de noedels.
(foto: Wout Hendrickx)